Flyg till Kiruna och Abisko för fjällvandring

Att fjällvandra är en alldeles särskild upplevelse, tystnaden du möts av i naturen, djurlivet och känslan av att vara ute på ett fjäll. Nödvändigheter som mat som håller, kläder som tål väderleksomslag och mycket annat bleknar för ett tag. När du väl är där ute, i Abisko, en välkänd kungsled, så kan du kan få höra ugglor, se örnar och mycket mer.

Flyg till Kiruna för naturupplevelser

Ett smidigt sätt att ta sig till Kiruna är med flyg, välj här. Abisko har en välkänd nationalpark som är mestadels björkskog. När du vandrat en längre bit av sträckan mot Abiskojaure, så ser du en hög kalkklippa och kan skåda över Kanjonen. Längs med leden finns bland annat fridlysta orkidéer.

Så småningom möts du av ett populärt strandbad under sommartid. Du kan även komma att möta renar, men tänk på att hålla avstånd. Vintertid kan du få uppleva hundspann och norrsken.

Abisko – vandringsled med etapper och olika sträckor

Väl framme i Abisko kan du bestämma hur långt du önskar vandra längs vandringsleden då den har flera etapper. Den första går mellan Abisko och Abiskojaure och tar cirka fyra till sex timmar. Därefter går det att vandra runt Gironberget och mot Lapporten, alternativt Kårsavvage. Trollsjön är även ett populärt resmål.