Navigera säkert med segelbåten

När du är ute på havet med båten är det många saker du behöver tänka på. Det är mycket som kan gå fel om du inte är uppmärksam och ibland kan det vara svårt att få hjälp om en nödsituation skulle uppstå.

Eftersom en segelbåt har en köl och går djupt i vattnet är det viktigt med en bra navigering. Du vill inte komma in på för grunt vatten eller köra i närheten av en grynna som kan orsaka skador på båten. Därför ska du alltid använda dig av ett bra elektroniskt navigeringssystem. Att navigera enbart via ett sjökort kan nämligen ibland vara förödande.

Andra saker att tänka på när du seglar

Alla segelbåtar har en inbyggd motor för dagar när det inte är någon vind eller när du vill förtöja båten vid en hamn. Det är rekommenderat att du har en extra utombordare om du skulle få problem med motorn. På så sätt kan du ta dig framåt och in i en hamn för reparation.

Du bör också alltid ha en mindre jolle eller gummibåt med dig om du behöver överge båten. Det kan hända att de börjar brinna eller att båten tar in mycket vatten. Oavsett vad du behöver till båten kan du hitta det hos Moory.