Planera väl inför dina vandringar

Är du den som tycker om att ge dig ut i skog och mark så kommer här en artikel om hur du bör planera inför dina vandringar för att få ut så mycket som möjligt av dina upplevelser. Det allra viktigaste är dina kängor. Oavsett om man ska gå långt eller bara ge sig ut på dagstur så är det värt att investera i ordentliga kängor.

Många gånger så är det frågan om var du ska gå, är det väl gjorda vandringsleder så kan det förvisso fungera bra med ordentliga gympadojor. Men det är något i riktiga vandringskängor som gör att foten får det bekvämt både om man går korta eller längre turer. Med högt skaft så kommer du att få stabilitet kring dina vrister och även om det är lite höga vattendrag så gör det inte så mycket om det är skaft som sträcker upp mot smalbenet. Det bör funderas på om kängorna ska användas enbart under sommartid eller om skorna ska fungera även under höst och kanske till och med vintern.

Se till att skaffa flera par vandringskängor som kanske kan passa till de olika årstiderna. På vintern så kanske du vill ha ett par som det går att få ett par extra sockar på dina fötter för att hålla värmen bättre. Om du ska ge dig ut på några dagars vandring så gäller det att du går in dins kängor innan du ger dig iväg. De kommer att mjukna och få en bättre passform om man har använt skorna innan man ger sig iväg. Du kommer ju även att känna om det är skor och kängor som passar dig och kan klara av de vandringar som du kommer att genomföra. Se även till att sköta om dina kängor då du inte är ute och vandrar. De kommer att hålla längre.