Skoteroverallens fördelar när du är ute med din skoter

Det blir lätt kyligt då du kör skoter och därför är det viktigt med ordentliga kläder. En skoteroverall kommer att skydda dig mot kyla och vind. Köp en bekväm och varm skoteroverall på xlklader.se.

Olika foder för olika väder

Skoteroveraller är ofta mångsidiga och du kan använda dem både då det är varmare och kallare ute. Vissa kan du nämligen variera så att de är antingen ofodrade eller fodrade. Smarta dragkedjor gör även att du kan få in extra luft om du känner dig för varm. För att snön inte ska ta sig in i overallen har de ofta snöstopp både vid fötter och ärmar. Känner du dig extra frusen kan du alltid behålla på andra ytterkläder under overallen, för extra värme.

Om du hamnar i vattnet

En olycka är lätt hänt och därför är det viktigt att vara väl förberedd.Vissa skoteroveraller har ett foder som gör att du flyter om du råkar hamna i vattnet. Det är perfekt för vinterkörning på is. Du kommer kunna hålla dig ovanför ytan i några timmar. Den andra fördelen är att din kroppstemperatur inte sjunker tack vare det täta fodret. Därmed funkar den perfekt som hjälpmedel även under de kyligare månaderna då vattnet är kallt.