Näringsrik mat på vandringar

Vädret har blivit bättre och sommaren närmar sig med stormsteg. Äntligen är det dags att börja planera inför de kommande vandringarna. Men vad du än gör, glöm inte att ta med näringsrik mat.

Varför är näringsrik mat viktigt vid vandringar?

Har du någonsin varit ute på vandring med ett strålande humör. Men så fort du blir hungrig känner dig plötsligt orkeslös och trött? Därför är det livsviktigt att se till att ta med nog med matvaror för att hålla energin uppe!

Vilken mat är bäst för vandring?

Det hela beror på längden av din vandring. Enligt experter så är det bäst att ta med färska matvaror vid mindre vandringar, och frystorkad mat vid längre vandringar. Men oavsett om du har planerat för lunchen och middagen, får du även små dippar vid vandringen. Under dessa dippar är det viktigt att äta något som snabbt ger dig energi. I detta sammanhang brukar det rekommenderas bland annat raw food och energi-bars, torkade frukter och nötter för att få den där lilla, men livsviktiga energi kicken. Fördelen med raw food är att det är näringsrik mat som är bra för kropp och själ. Klicka här för att se vilka Raw Food produkter du kan ta med på den kommande vandringen.