Ut i naturen med din cykel

Inget är väl härligare än när du sätter dig på din cykel och låter hjulen rulla ut i skog och mark. Något mer avkopplande än det finns inte. Tar du dessutom med dig en ryggsäck eller picknickkorg med lite god mat eller fika, ja då är lyckan gjord. Här finner du några enkla och bra recept för en lyckad picknick.

En cykel för tuffare terräng

Det finns många olika typer av cyklar att välja mellan. Den du har i dag passar kanske bäst på asfaltsväg, och inte ute i naturen. Därför, är du en naturmänniska kan det vara en god idé att köpa en som passar för lite tuffare terräng.

Det bästa för dig då, är att skaffa en mountainbike. En cykel som trivs ute i naturen och som är klar för sommarens alla strapatser. Vänta inte, utan köp dig en passande mountainbikes redan i dag.

Ta hand om din cykel

För att din cykel ska få ett långt liv, är det viktigt att du ger den lite extra omvårdnad, kanske speciellt nu efter en lång vinter. Här kan du läsa om några små tips på vad du själv kan göra för att få din cykel att hålla längre, och vara klar inför sommaren.

Vi hoppas naturligtvis att du förvara din cykel inomhus under vinterhalvåret. Innan du ska ge dig ut så kan det finnas anledning att titta över bromsar, kedja, däck och annat som är viktigt för att din cykel ska kunna användas.

Även efter att du varit ute med din cykel så kanske den behöver rengöring om du cyklat där det varit lera och smuts. Det kan räcka med att spola av din cykel med vatten då du kommit hem. Smörj in kedja och andra rörliga delar så den är klart för nästa tur.