Planera för sommarens campingupplevelser

Efter en lång vinter är har solen äntligen tittat ut och vi förbereder för fullt inför alla sommarens bestyr. Intresset för att vistas i naturen har exploderat de senaste åren, likaså intresset för att semestra hemma i Sverige. Så packa din ryggsäck, snöra på dina kängor och ta dig ut och utforska det svenska friluftslivet.

Vad ska jag packa?

Innan du börjar packa ner alla saker du vill ha med är det viktigt att fundera på vart, när och hur. Vart ska jag? Ska jag befinna mig i fjällen eller vandra längst höga kusten. När ska jag dit? Vilken tid på året kommer jag befinna mig där, alltså vilket klimat kommer jag vistas i, snö eller torr mark.

Och sist hur, kommer jag bära all packning under hela turen, eller kommer jag utgå ifrån en stuga och bara gå dagsturer med en lättare packning. När man bestämt detta kan man börja skriva ner en packlista på saker man vill ha med sig. Sedan kollas det över och så tas överflödiga saker bort. För att underlätta finns det här samlat ett trevligt utbud med allt ifrån Trangia kök till guideböcker och sköna tofflor en kan bära vid lägerelden.